lindroos.org

Skrotbilar har jag ägt, mest i syfte att ta reservdelar. Men en och annan bil har som av en händelse förvandlats till skort, utan att jag förstått riktigt vad som hände.


MB 240D -76 (1995)
Då dieselboomen var som värst byggde jag om bilar från bensin till diesel. Till detta behövdes givetvis en dieselmotor. En gång fick jag tag i en merca utanför Lindesberg som tydligen var "helt slut men bra motor". Startmotorn var paj, så den gick bara dra igång. Jag trodde ändå den skulle gå att köra hem till Västerås, så när jag kom fram stod den redan och puttrade på tomgång. Det var ändå en hemsk resa hemåt, generatorn la av i Arboga och jag fick köra på P-ljuset hemåt frö att inte motorn alldeles skulle dö. Stanken av kattpiss och annat var också bedövande då den tydligen tjänstgjort som katt-toalett.

VW LT35D -80 (1995)
Också ett objekt under dieselboomen. Motorn gick bara att provköra på fullgas, varför det inte blev tal om några längre uppstarter. Plötsligt dök det upp en som var eld och lågor och köpte hela bilen utan att blinka. Ibland blir man riktigt överraskad.


Volvo 164E -74 (1997)
Vid provkörningen av denna skönhet bar det sig inte bättre än att vi sköt en frostplugg. Efter en tid luktade det konstigt och vi blev varse att det var nåt allvarligt fel. Märkligt nog klarade denna gjutjärnskonstruktion torrkokningen på ett alldeles förträffligt sätt, motorn gick länge och bra efter det, fast i ett helt annat fordon.


Om du mot förmodan skulle vilja veta mer om dessa gamla reliker, ring: Jean Lindroos, 0767-716986
eller maila.


Uppdaterad: 2011-08-24